Od začiatku roka horelo v Kežmarskom okrese viac ako 50 krát

01.06.2006 Kežmarok

Kežmarok 1. júna (TASR) - Takmer 200 výjazdov zaznamenali za prvých päť mesiacov roka kežmarskí hasiči. Riaditeľ tamojšieho Okresného riaditeľstva Hasičského...
Kežmarok 1. júna (TASR) - Takmer 200 výjazdov zaznamenali za prvých päť mesiacov roka kežmarskí hasiči. Riaditeľ tamojšieho Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Erich Lauf pre TASR spresnil, že z celkového počtu výjazdov bolo 52 k požiarom.

Za najväčší označil požiar hospodárskych budov v obci Malý Slávkov, ku ktorému došlo 24. mája popoludní. Likvidácia trvala viac ako tri hodiny. \"V dôsledku silného vetra sa oheň rozšíril tak rýchlo, sme nestihli evakuovať hospodárske zvieratá. Uhynula tam hydina, býk, teľná krava, sedem oviec a dve prasce, \" spresnil Lauf. Dodal, že celkovú škodu odhadli predbežne na 1,5 milióna korún.
Podľa riaditeľa bolo šťastím, že sa oheň nerozšíril aj na obytné časti. Škody by tak boli podstatne vyššie. Na likvidácii požiaru sa podieľali okrem hasičov z Kežmarku a Popradu aj dobrovoľníci a obyvatelia Malého Slávkova.
 

Vyberte región

mark